Banyo Tavanı Nasıl Kaplanır?

Banyolar kullanımı gereği nemli bir ortama sahiptir. Bu yüzden bir süre sonra tavanlarda rutubet, kararma ve küf görülebilir. Bu durumun önüne geçmek için kullanılan yöntemlerden biri tavan kaplamadır. Bu haftaki yazımızda; “Banyo tavanı nasıl kaplanır? Püf noktaları nelerdir?” sorularının cevaplarını paylaşacağız.

Aslında bir yalıtım malzemesi olan kaplama panelleri, aynı zamanda dekoratif yapıları ile de tercih sebebi olabiliyor. Banyo kullanımından dolayı oluşan nem, rutubet ve küf zaman içinde insan sağlığına ciddi ölçülerde zarar verebilir. Bu durumun önüne geçmek için rutubet önleyen duvar boyaları ve tavan boyaları kullanılabileceği gibi, tavan panelleri de kullanılabilir.

Birçok desende üretilen tavan panelleri en çok banyoda kullanılıyor olsa da mutfak, hol ve evin diğer tüm odalarında kullanılabilir. Tavan kaplama panelleri kendinden yapışkanlı ve yapışkansız panel olarak bu noktada ikiye ayrılır. Kendinden yapışkanlı paneller, nemsiz odalarda rahatlıkla kullanılabilir ama banyo gibi nemli ortamlarda yapışkanın kalitesi ortaya çıkıyor. Eğer panelin kendinden yapışkanı kaliteli değilse, ne yazık ki nemden dolayı bir süre panelin sabit durmasını engelleyebilir. Bu yüzden banyo gibi nemli ortamlarda paneli ve yapıştırıcıyı ayrı almakta fayda var.

Tavan kaplama panelleri, yapısı gereği hafiftir ve bu yüzden yapıştırma işleminin zorluğu yok denecek kadar azdır, ustalık gerektirmez.

Öncelikle, nemli ortamlarda kullanılan kaliteli bir tavan kaplama yapıştırma malzemesi temin edin. Paneli aldığınız mağazadan bunun için destek isteyebilirsiniz.

Öncelikle panelleri yapıştırmadan önce, banyo tavanının en uzun ve geniş tarafını belirleyin. Panelleri yapıştırmaya oradan başlarsanız, işiniz oldukça kolaylaşacak.

Kaplama panelini ters çevirin ve arkasına yapıştırıcıyı güzelce sürün. Yapıştırıcıyı boydan boya sürmeniz gerekmez, belirleyeceğiniz dokuz nokta işinizi görecektir. Daha sonra paneli düz çevirin ve parmak uçlarınıza alarak, tavana yapıştırın. Yapıştırma esnasında, paneli fazla bastırarak zarar vermeyin. İlk paneli yerleştirdikten sonra gerisi oldukça kolay. Diğer panelleri, ilk yerleştirdiğiniz panele göre rahatça yerleştirebilirsiniz. Tavanı panellerle kapladıktan sonra eğer boşluklar kalırsa, panel rengine uyumlu çekomastik ile boşlukları tamamlayabilirsiniz.


Sizler için seçtiğimiz desenli tavan kaplama panelleri için tıklayın: Tavan Kaplama Panelleri