Yaşamınızı Kolaylaştıracak Oto Aksesuarları

 

Otomobil tutkunları için oto aksesuarları vazgeçilmez bir estetik meraktır. Fakat bunun yanı sıra satın alabileceğiniz basit ve uygun fiyatlı bazı ürünlerle de hayatınızı kolaylaştırabileceğinizi biliyor muydunuz? Oto aksesuar birçok değişken malzemeyi içinde barındıran bir kategori olabilir. Yine de bu yazımızda en çok işinize yarayacak küçük ve gerekli parçalardan bahsedeceğiz.

Yine de maddelere başlamadan önce, eğer oto aksesuarları nerede satılır gibi bir soru soruyorsanız; hemen buna cevap verelim. Elbette bir iki küçük malzeme için oto aksesuar dükkanı açmak gibi bir çılgınlık yapmak zorunda değilsiniz. Favorinial.com içerisindeki oto kategorisi üzerinden dilediğiniz parçayı seçerek, kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Peki, bu parçalar neler?

 

1.      Buz Çözücü

 

Özellikle kışları soğuk ve yağışlı geçen bölgelerden herhangi birinde yaşıyorsanız; araç kullanmak sizin için biraz zor olabilir. Çünkü arabanızın camlarında ve aynalarında oluşan buzları çözmeniz hayli zaman alacaktır. Üstelik özellikle silecekler üzerindeki buzlar zaman zaman kırılmalara neden olabilir ya da aynalarda kalan tortular yüzünden yolu göremeyebilirsiniz. Bu durumlar oldukça tehlikelidir. Aracınızı daha güvenli ve rahat bir şekilde kullanmak isteyebilirsiniz. İşte bu noktada bu çözücüler işinize yarayacaktır. Sprey formları sayesinde uğraşmanıza ya da sürtmenize gerek kalmadan buzları çözebilir, zahmetsiz bir şekilde zaman kaybetmeden yola çıkabilirsiniz. Üstelik buz çözücüler alabileceğiniz en uygun fiyatlı oto aksesuar ürünleri arasında yer almaktadır.

 

2.     Buğu Önleyici

 

Çoğunlukla sıcaklık farkından kaynaklı buğulanma sorunları, özellikle kış aylarında sürücüler için fazlasıyla bunaltıcı olabiliyor. Örneğin her dakika silecek çalıştırmak ve buna rağmen etkili bir sonuç alamamak gelen şikayetler arasında sıklıkla yer alıyor. İşte böyle durumlarda da buğu önleyici spreyleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buz çözücü spreye benzer şekilde kullanım esnasında sorun yaşamaz ve rahat bir sürüş keyfi yaşarsınız.

 

3.     Trafik Seti

 

Trafik setleri güvenliğiniz açısından mutlaka arabanızda olması gereken parçalardan biridir. Dolayısıyla göz ardı etmeniz hiç de doğru olmayacaktır. Her geçen gün artan trafik ve beraberinde getirdiği kazalar düşünüldüğünde; “benim başıma gelmez” mantığıyla hareket etmek oldukça ütopik öyle değil mi? Bu nedenle her ihtimale karşı aracınızda mutlaka bir trafik seti bulundurmalısınız. Peki trafik seti içerisinde ne olmalıdır? Standart bir trafik setinin içerisinde genellikle şunlar bulunur:

·         Yangın söndürme tüpü

·         Reflektör

·         Stepne

·         Kriko

·         Çekme halatı

·         İlk yardım seti

 

4.     Cam Filmi

 

Bu kategoriye girdiğinizde sürücülerin çoğu için vazgeçilmez duraklardan birisi de oto aksesuar cam filmi seçeneği oluyor. Elbette bu bir zorunluluk değildir. Dolayısıyla kullanmak zorunda da değilsiniz fakat meraklıları için vazgeçilmez olabilirler. Cam filmleri esasen polyesterden türetilmiş termoplastik polimer reçineden üretiliyor ve arabaları daha cazip kılmak için kullanılıyor fakat bilinenin aksine başka avantajları da var. Bunlar neler mi? Gelin açıklayalım:

·         Güneş ışınlarının zararlı kısmını filtreleyerek araç içerisini korur. Koltuk veya gövde gibi parçaların zarar görmesini engeller. Bu sayede yaz aylarında sıcaktan korunmanız da kolaylaşır ve klima gücünü düşürseniz bile rahat seyahat edebilirsiniz.

·         Camın çizilmesini önler ve kaza anlarında dağılmanın önüne geçer.

·         Son olarak içeriyi gölgelemesi sebebiyle mahremiyet sağlar.

 

5.     Oto Silecek

 

Silecekler en az önemsenen ve çoğunlukla es geçilen parçalardır, öyle değil mi? Oysa zannettiğinizden çok daha fazlası var. Hatta oto aksesuar çeşitleri arasında mutlaka adı geçmesi gerekenlerden diyebiliriz. Neden mi? Araç camı sürüşü etkileyen en önemli etkenlerdendir çünkü sürücü ile yolun dengesini kuran yegane unsur araç camıdır. Hal böyleyken yalnızca toz, kir temizliği için değil kış aylarındaki hava koşullarına uyum sağlayabilmeniz için de sileceklerin rolü büyüktür. Ön camınızı muhafaza edebilmek ve sürüş güvenliğinizi arttırabilmek için mutlaka en az yılda bir kez sileceklerinizi değiştirmelisiniz.

 

Yalnızca beş maddelik bu listeyi daha da uzatmak mümkün fakat bu listeye çok talep edilen veya kesin olarak aracınızda bulunması gereken oto aksesuarlarından bahsettik. Yaşamınızı kolaylaştırabilecek diğer oto aksesuarları için internet sitemize göz atabilirsiniz.