Burçlara Göre Duvar Boyası Renkleri Nelerdir?

Renkler farklı burçlar üzerinde farklı etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle de her burcun mutlaka bir rengi bulunur. Bulunduğunuz mekandaki duvar renkleri göz zevkinize ve mekanın dekorasyonuna uyum sağladığı halde size negatif bir enerji veriyorsa, bu rengin burcunuza uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. Yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz, burçlara göre duvar boyası renklerine gelin hep birlikte göz atalım.


Koç Burcu Renkleri

Savaşçı Mars’ın yönettiği Koç burçları için en ideal renk kırmızı ve tonlarıdır. Özellikle saltanat kırmızısı Koç burcuna uygun duvar boyası rengidir. Ateş burçları arasında yer alan Koç burcu aklındakini söyleyen, samimi, hareketli, formalitelerden hoşlanmayan ve heyecanlı yapısından dolayı yaşam alanlarında genellikle kırmızı ve tonlarındaki duvar boyası seçeneklerine yönelir.


Boğa Burcu Renkleri

Toprak grubu arasında yer alan Boğa burcu doğaya ait renkleri sever.  Duvar boyası seçiminde ise tercihini natürel renklerden yana kullanmaktadır. Boğa burçları köklerine bağlı, sadık, bazen ağır kanlı, bazen inatçı ancak huzuru önemseyen özellikte kişilerdir. Boğa burcu insanı evinde huzur ve dinginlik aramaktadır. Huzuru çağrıştıran toprak ve yeşil renkleri, boğa burcuna uygundur.


İkizler Burcu Renkleri

Merkür’ün etkisinde olan İkizler burçları ferahlık ve konfor sevdiklerinden en ideal renkleri mavi, gri ve sarıdır. Modern tasarımlardan hoşlanırlar. Zeki, meraklı, hevesi çabuk geçen, iletişime açık özellikleri ile öne çıkan İkizler burcu kişilerin yaşam alanlarının duvar boyası rengi sarı ve turuncu tonlarındadır.


Yengeç Burcu Renkleri

Ay’ın yöneticisi konumunda olan Yengeç burcu insanı duygusal, evine bağlı ve fedakar bir karaktere sahiptir. Evcimen olan Yengeç burçlarının favori duvar boyası rengi krem ve beyaz tonlarıdır. İç mekanlarda huzur bulmak için mavi ve gri tonlarını da kullanabilirler.


Başak Burcu Renkleri

Detaycı, alçak gönüllü, eleştirici ve titiz Başak burcu insanların ideal renkleri yeşil, mavi ve toprak tonlarıdır. Yaşam alanlarında sade bir dekorasyon tarzını ve kahverengi, beyaz, gri, siyah gibi nötr renkleri de tercih ederler.


Aslan Burcu Renkleri

Güvenilir, lider ruhlu ve özgüven sahibi olarak bilinene Aslan burcu, abartı ile pohpohlanmayı çok sever. Gezegeni Güneç olan Aslan burcu insanı duvar boyası seçiminde tercihini sarı ve turuncu tonlarından yana kullanır. Kırmızı rengi sever, liderlik duygusunu ön plana çıkartmak istediğinde lacivert, adeta Aslan burcunu temsil eder.


Terazi Burcu Renkleri

Yönetici gezegeni Venüs olan Terazi burcu insanı düzenli, iyiliksever, bazen de tembeldir. Yaşam alanlarında genellikle pastel renkleri tercih eder. Uçuk pembe ve buz mavisi Terazi’nin favori duvar rengi olabilir.


Akrep Burcu Renkleri

Kararlı ve tutkulu bir yapıya sahip olan Akrep burçları, fazlası ile iddialı renklerden hoşlanır. Akrep burcu insanı duvar rengi olarak kırmızı, lacivert, bordo ve siyah gibi koyu renkleri tercih eder.


Yay Burcu Renkleri

Hareketli, özgürlüğüne düşkün, yeniliğe açık, iyimser bir yapıda olan Yay burcunun hayal gücü de gelişmiştir. Kendini özgür hissetmek istediğinde mavi, yaratıcılığını harekete geçirmek istediğinde ise leylak ve mor tonlarını yaşam alanlarının baskın duvar rengi olarak kullanabilir. Ayrıca Ametist rengi de Yay burçlarına iyi gelen duvar renkleri arasındadır.


Oğlak Burcu Renkleri

Gerçekçi ve iyi bir yönetici adayı olan Oğlak burçları, fazlası ile planlıdır. Toprak grubuna dahil olduklarından doğada bulunan kahverengi ve yeşil tonlarını da tercih ederler. Çevrelerine koyu bir otoriter duruş sergilemek için gri, menekşe ve koyu mavi tonlarına da yönelebilirler.


Kova Burcu Renkleri

Kova burcu bağımsız, inatçı, adaletli, sosyal alanda yetenekli ve insan canlısı olan bir burçtur. Duvar rengi olarak da iddialı görünen metal renkleri ve elektrik mavisini tercih ederler.


Balık Burcu Renkleri

Balık burçları hassas, duygusal ve sanatsal alanda yetenekli burçlardan biri olduğundan yaşam alanlarında kullanmaları gereken duvar renkleri arasında deniz yeşili ve buğulu mavi ön plana çıkmaktadır. Duygularını ve hayal güçlerini harekete geçirmek isteyen Balık burçları beyaz ve mor rengini de deneyebilirler.

Sizlerde burcunuza uygun olan duvar boyası rengini seçerek yaşam alanlarınızı kişiliğiniz ile uyumlu bir hale getirebilirsiniz.