Antibakteriyel Boya Ne İşe Yarar?

 

Antibakteriyel boya pek çok insanın ismen duyduğu fakat kullanımından pek de haberdar olmadığı bir boya çeşididir. Hatta yine pek çok insanın farkında olmadan kullandığı bile söylenebilir çünkü günümüzde epey yaygınlaşmış boya çeşitlerinden bir tanesidir. Peki ama antibakteriyel boya nedir diye soracak olursanız, hemen cevap verelim:

Antibakteriyel boya uygulandığı yüzeyde herhangi bir mikrobun ya da organizmanın yaşamasına izin vermeyen bir boya çeşididir. Küf, mantar, bakteri ve mikrop önleyici olarak da bilinmektedir. Fakat elbette antibakteriyel boya özellikleri ve avantajları bunlarla sınırlı değildir.

Peki antibakteriyel boya ne işe yarar?

 

Antibakteriyel Boya Özellikleri

 

Esasen başta da belirttiğimiz gibi antibakteriyel boyanın görevi, küf ve mantar gibi oluşumları engelleyerek, mikroplanmanın önüne geçmektir. Fakat bunun yanı sıra bazı yan görevleri de yoktur, diyemeyiz. Antibakteriyel boyanın bir diğer avantajı da kokusuz olmasıdır. Bildiğiniz gibi pek çok boya çeşidi uygulama aşamasında ve işlem sonrasındaki kuruma süresinde insanları ciddi kokulara maruz bırakmaktadır. İşte bu noktada antibakteriyel boyalar kokusuz olmaları nedeniyle ilgi çekerler. Çünkü çoğu solunum sorunu çeken hasta bu tarz kokulara uzun süreli dayanamaz.

Antibakteriyel boyalar, hijyenik ortam sağlamaları ve kokusuz olmaları dışında bir de yüksek kapatıcılık imkanı tanırlar. İçerdikleri asitler ve kıvamları sayesinde uygulandıkları yüzeyde pürüzsüz bir görüntü elde edilmesine yardımcı olurlar. Ayrıca antibakteriyel boya renkleri sınırlı ya da tek düze değillerdir. Bu yüksek kapatıcılık özelliği de taşıyan hijyenik boyaların her tonunu rahatlıkla bulabilirsiniz.

Antibakteriyel boyaların bir diğer ve son özellikleri ise kolay uygulanabilir olmalarıdır. Beklenilenin aksine normal boyalardan hiçbir farkı yoktur aksine pek çok boya çeşidine kıyasla çok daha kolay uygulanabilir bir kıvama ve niteliğe sahiptirler.

 

Antibakteriyel Boya Nasıl Anlaşılır?

 

Antibakteriyel boyalar bilimsel olarak kanıtlanmış antimikrobiyal katkı maddeleri içermektedirler. Dolayısıyla gerçek antibakteriyel boyaların üzerinde sağlık bakanlığının onay numarası olmalıdır. Bu bir zorunluluk olmakla birlikte bir boyanın antibakteriyel olup, olmadığını anlamak için de esas kaynak yine tahmin edebileceğiniz gibi bu onay numarasıdır. Bunun dışında yalnızca kutu üzerinde yazan “antibakteriyel” yazıları ile yetinmemeli ve mutlaka onay numarasını kontrol etmelisiniz.  Antibakteriyel boya nasıl anlaşılır sorusunu böylelikle açıklamış olduk.  

Bir diğer konu ise antibakteriyel boyaların neden bu kadar ilgi çektikleridir. Bu sorunun cevabını çoğu kullanıcı merak eder çünkü pahada normal boyalara kıyasla biraz daha maliyetli olan bu boyaların yeterliliğinden şüphe ederler. Dolayısıyla antibakteriyel boya yorumları da sıklıkla değişmektedir. Çünkü kokusuz, hijyenik ve küf önleyici bir boya zannedilenin aksine insanlara pek de mümkün görünmez. Oysa antibakteriyel boyalar özellikle astım, koah ya da benzeri solunum sıkıntıları çeken pek çok insan için birebir bir olan ürünlerdir.

Dikkatinizi çekebilecek bir başka konu ise antibakteriyel boya fiyatları olabilir. Çünkü genellikle bu denli avanataj sağlayan bir boyanın maliyetinin de yüksek olması beklenir. Ki yukarıda bahsettiğimiz gibi fiyatlar bir nebze değişmektedir de. Fakat internet sitemizdeki antibakteriyel iç cephe boyaları kategorisi üzerinden size uygun olan rengi ve tutarı rahatlıkla seçebilir, alanlarınızı hem daha sağlıklı hem de daha verimli ortamlara dönüştürebilirsiniz. Alternatif renk seçeneklerine ve ürün çeşitlerine göz atmayı unutmayın!